Vietti Barbera d'Asti La Crena

Yhden tarhan Barbera Astin alueelta
Vegaaninen
Luomu
Vihreä valinta

Viettin viinitalon juuret Piemontessa johtavat 1800-luvulle. Ensimmäiset Viettin omalla nimellä tehdyt viinit valmisti Mario Vietti vuonna 1919. Vuodesta 1952 Marion tyttären Lucianan mies ja innovatiivinen viinintekijä, Alfredo Currado jatkoi appensa työtä ja nosti Viettin viinitalon Piemonten huippuviinien tuottajien joukkoon. Hän oli muun muassa yksi ensimmäisistä tarhaviinituottajista (single vineyard wines) ja hänen panoksensa Roeron alueen valkoisen Arneis- rypäleen elvyttäjänä ja kehittäjänä on ollut merkittävä. Kuutta eri baroloa tuottavan Viettin tyyli on perinteinen: pitkät kypsytysajat tammessa ja perinteinen, pitkä maseraatio kuuluvat tyyliin. Viinit pullotetaan suodattamattomina.

Tuottaja
Kasvuympäristö
Kuuden hehtaarin kokoinen La Crena -viinitarha sijaitsee Agliano d'Astissa pääosin savisella maaperällä. Köynnökset on istutettu vuonna 1932.
Valmistus
Viini on käytetty avoimissa terästankeissa noin 20 päivän ajan. Malolaktinen käyminen barriques-tynnyreissä, joissa viiniä kypsytetään noin 16 kuukautta. Pullotettu suodattamattomana.
Väri
Rubiininpunainen
Tuoksu
Kypsää kirsikkaa, raikasta vadelmaa, pehmeää vaniljaa sekä mausteiden ja tupakan aromeja.
Maku
Mausteinen, pitkä ja keskitäyteläinen.
Ruokasuositus
Nauta
Pasta
Riista
Toimii hienosti aromikkaiden tomaattipohjaisten liharuokien kanssa, upea kumppani myös jänisragùlle!
Maa
Italia
Alue
Piemonte
Appellaatio
DOCG Barbera d'Asti
Rypälelajike
Barbera d'Asti
Alkoholipitoisuus
14,00 %
Sokeripitoisuus
2,00 g/l
Happopitoisuus
6,80 g/l
Pullokoko
0,75 l
Pakkaustyyppi
Lasipullo
Korkki
Luonnonkorkki
Valikoimat
Alko, Ravintolamyynti