Omenainen, hunajainen ja mantelinen hienostunut burgundilainen
Maison Louis Latour on yksi Burgundin innovatiivisimmista tuottajista, jolla on yli kahden vuosisadan kokemus Burgundin historiallisesta viinintuotannosta. Vuonna 1797 perustettu Maison Louis Latour jatkaa yhä perheyhtiönä, nyt jo 11. sukupolvessa. Kansainvälistä mainetta nauttiva perhe valmistaa viinejä lukuisilla Burgundin ala-alueilla huolehtien rakkaan seutunsa kestävästä kehityksestä sekä arvokkaista perinteistä. Perheen viinitarha tarjoaa joka vuosi viinejä, jotka edustavat paitsi poikkeuksellista terroiriaan, myös Louis Latourin nimeen liitettävää mahtavaa laatua ja tinkimätöntä eleganssia.
Liiketoiminnan laajentamiseksi Ardèche-joen laakso savi- ja kalkkikivipohjaisine maaperineen valittiin vuonna 1979 ihanteelliseksi paikaksi korkealaatuisten Chardonnay-viinien valmistukseen. Grand Ardèche tulee parhailta viinitarhoilta, jotka valitaan huolellisesti joka vuosi. Viini kypsyy noin 10 kuukautta Louis Latourin itse valmistamissa tammitynnyreissä.
Tuottaja
Kasvuympäristö
Ardèche - Coteaux de l'Ardèche, Ranska. Savi- ja kalkkimaa.
Valmistus
Viini on käynyt läpi malolaktisen käymisen ja kypsynyt vähintään 10 kuukautta ranskalaisissa tammitynnyreissä, joista 25 % uusia.
Väri
Vaaleankeltainen
Tuoksu
Runsaassa tuoksussa hunajan, akaasian ja mantelin aromeja
Maku
Maku toistaa tuoksun aromeja ja paahdettujen mantelin aromit saavat tukea raikkaasta hapokkuudesta. Viinistä jää aavistuksen suolainen jälkimaku.
Ruokasuositus
Aperitiivi, charcuterie, äyriäiset, kala.