Omenainen, hunajainen, mantelinen
Maison Louis Latour on yksi Burgundin innovatiivisimmista tuottajista, jolla on yli kahden vuosisadan kokemus Burgundin historiallisesta viinintuotannosta. Vuonna 1797 perustettu Maison Louis Latour jatkaa yhä perheyhtiönä, nyt jo 11. sukupolvessa. Kansainvälistä mainetta nauttiva perhe valmistaa viinejä lukuisilla Burgundin ala-alueilla huolehtien rakkaan seutunsa kestävästä kehityksestä sekä arvokkaista perinteistä. Perheen viinitarha tarjoaa joka vuosi viinejä, jotka edustavat paitsi poikkeuksellista terroiriaan, myös Louis Latourin nimeen liitettävää mahtavaa laatua ja tinkimätöntä eleganssia.
Liiketoiminnan laajentamiseksi Ardèche-joen laakso savi- ja kalkkikivipohjaisine maaperineen valittiin vuonna 1979 ihanteelliseksi paikaksi korkealaatuisten Chardonnay-viinien valmistukseen. Grand Ardèche tulee parhailta viinitarhoilta, jotka valitaan huolellisesti joka vuosi. Viini kypsyy noin 10 kuukautta Loiuis Latourin itse valmistamissa tammitynnyreissä, kuten Burgundin suuret viinit.
Tuottaja
Kasvuympäristö
Ardèche - Coteaux de l'Ardèche, Ranska. Savi- ja kalkkimaa.
Valmistus
Viini käy läpi malolaktisen käymisen. Kypsytys 8-10 kuukautta ranskalaisissa tammitynnyreissä, joista 20 % on uusia.
Väri
Oljenkeltainen
Tuoksu
Vihreän omenan aromit, jotka kehittyvät hunaja- ja mantelituoksuiksi 2-3 vuoden ikääntymisen jälkeen.
Maku
Omenaista ja raikasta makua siivittää tasapainoinen pitkä ja sileä jälkimaku.
Ruokasuositus
Aperitiivi, äyriäiset, kala, tapas