Intensiivinen ja täyteläinen luomuviini
Domaine Fernand Engel on Alsacen luomuviinituotannon pioneeri.
Viinitila sijaitsee noin 15 km Colmarista pohjoiseen, lähellä kuuluisaa Haut-Koenigsbourgin linnaa.
Viinitarhat sijaitsevat Bergheimissa ja Rorschwihrissa tummalla kalkkimaisella maaperällä, oligoseeniaikaisella marlipohjalla. Syvä, kivinen maaperä ja kaakkoon suuntautuvat rinteet ovat ideaalinen yhdistelmä viininvijelyyn. Viinit valmistetaan orgaanisten ja biodynaamisten menetelmien mukaisesti HVE-vastuullisuus huomioiden. Viinit sopivat myös vegaaneille. Vain luonnolliset yrttivalmisteet, piidioksidi, kortekeitteet…
Tuottaja
Kasvuympäristö
Koillis-Ranska noin 15 km Colmarista pohjoiseen, Orschwillerin alue, lähellä kuuluisaa Haut-Koenigsbourgin linnaa. Viinitarhat itään ja koilliseen suuntaavilla rinteillä, kalkkipitoisessa maaperässä, jossa on 15-20 % graniittikiviä. Hiekka-savinen pohjamaa.
Valmistus
Käsinkorjuu, puristus kokonaisin rypäletertuin, kylmäkäsittely 8-10°C, malolaktinen fermentointi 18-20°C, kypsytys noin 6-8 kuukautta.
Väri
Intensiivinen, tumma graniitinpunainen, suklainen.
Tuoksu
Erittäin viehättävä intensiivinen ja huumaava tuoksu, joka osoittaa viinin kypsyyttä. Aistittavissa tyylikästä ja hillittyä puuta, kirsikkahilloa, pähkinää sekä ripaus nahkaa.
Maku
Mehevä ja hilloinen. Paksu, täyteläinen, notkea ja samettinen, pehmeä ja elegantin tanniininen pitkä jälkimaku. Kokonaisuudessa raikasta kirsikkahilloa ja kirsikkalikööriä ja ripaus nahkaa.
Ruokasuositus
Vahvojen liharuokien ja riistan esim. Bordelaise-pihvin, villisikafileiden kaveriksi. Sopii myös vahvojen juustojen kera (esim. Munster, Roquefort, Maroilles).