Pehmeä ja raikas luomu roseeviini
Domaine Fernand Engel on Alsacen luomuviinituotannon pioneeri.
Viinitila sijaitsee noin 15 km Colmarista pohjoiseen, lähellä kuuluisaa Haut-Koenigsbourgin linnaa.
Viinitarhat sijaitsevat Bergheimissa ja Rorschwihrissa tummalla kalkkimaisella maaperällä, oligoseeniaikaisella marlipohjalla. Syvä, kivinen maaperä ja kaakkoon suuntautuvat rinteet ovat ideaalinen yhdistelmä viininvijelyyn. Viinit valmistetaan orgaanisten ja biodynaamisten menetelmien mukaisesti HVE-vastuullisuus huomioiden. Viinit sopivat myös vegaaneille. Vain luonnolliset yrttivalmisteet, piidioksidi, kortekeitteet…
Tyylikäs ja elegantti orgaaninen roseeviini kesäaikaan.
Tuottaja
Kasvuympäristö
Koillis-Ranskassa noin 15 km Colmarista pohjoiseen, Rorschwihrissa, lähellä kuuluisaa Haut-Koenigsbourgin linnaa. Viinitarhat itään ja koilliseen suuntaavilla rinteillä, kalkkipitoisessa maaperässä, jossa on 15-20 % graniittikiviä. Hiekka-savinen pohjamaa.
Valmistus
Käsinkorjuu, puristus kokonaisin rypäletertuin, kylmäkäsittely 8-10°C, malolaktinen fermentointi 18-20°C, kypsytys noin 6-8 kuukautta, kirkastus ja erittäin hieno suodatus ennen pullotusta.
Väri
Granaattiomenan punainen.
Tuoksu
Avoin ja intensiivinen, erittäin raikas ja hedelmäinen tuoksu, josta löytyy Morello-kirsikkaa ja karviaisen aromia. Aistittavissa myös Pinot Noir -rypäleelle tuttua nahkaa ja paahdetun leivän vivahteita.
Maku
Raikas ja notkea suutuntuma, tyylikäs ja helposti juotava, pyöreä ja miellyttävä maku. Kirsikkainen ja hieman paahteinen jälkimaku.
Ruokasuositus
Kevyet grilliruoat, vaalea liha, kuten kana ja porsas, salaatit ja vihannekset.