Perelada Brut Nature Cuvée Especial

Chadonnayn sävyttämä laatu cava
Vegaaninen
Luomu
Gluteeniton

Castillo Pereladan linnan liepeillä on valmistettu viiniä keskiajalta lähtien. Miguel Mateu osti linnan ja maat sen ympäriltä vuonna 1923, tavoitteenaan elvyttää viininviljely alueella. Hän tuskin aavisti millaiseksi viinien, kulinarismin ja taiteiden tyyssijaksi tuo silloin hylätty pikkukylä muuttuisi sadassa vuodessa. Myöhemmin hänen vävynsä Arturo Suqué otti vastuun tilasta ja tänä päivänä viinitaloa johtaa Arturon pojanpoika Javier Suqué Mateu. Wineries for Climate Protection -sertifiointi kertoo tuotteen ympäristöystävällisyydestä.

Tuottaja
Kasvuympäristö
Empordà on Espanjan vanhin viinintuotantoalue. Sen maaperä on erityisen moniulotteinen ja kerrostunut, siitä löytyy mm. liuskekiveä, hiesua, soraa ja hiekkaisia harjuja.
Valmistus
Aluksi jokainen rypälelajike käytetään valkoviiniksi erillään toisistaan. Tämän jälkeen viinintekijä sekoittaa sopivimmat viinit keskenään, joista syntyy paras cuvée eli sekoite. Tämän jälkeen viini pullotetaan ja toinen käyminen tapahtuu pulloissa. Pullokäymisen aikana syntyvät kuplat ovat usein hienostuneempia ja paremmin integroituneita viiniin. Toisen käymisen jälkeen viini saa kypsyä puolloissa sakan päällä vähintään 12 kuukauden ajan ennen uudelleen korkitusta.
Väri
Vaalea oljenkeltainen, jossa häivähdys vihreää
Tuoksu
Raikas, hedelmäinen ja puhdaspiirteinen tuoksu.
Maku
Kuiva, raikas, keltaomenainen, sitruunainen, mineraalinen, monimuotoinen ja tasapainoinen.
Ruokasuositus
Aperitiivi
Äyriäiset
Kala
Kana
Parhaimmillaan aperitiivina ja suolaisten alkupalojen kanssa. Kokeile myös lohipastramin ja selkeämakuisen vaalean lihan kanssa.
Maa
Espanja
Alue
Catalonia
Appellaatio
DO Cava
Rypälelajike
34% Xarel·lo, 26% Parellada, 25% Macabeo, 15% Chardonnay
Alkoholipitoisuus
11,50 %
Sokeripitoisuus
1,10 g/l
Happopitoisuus
5,30 g/l
Pullokoko
0,75 l
Pakkaustyyppi
Lasipullo
Korkki
Luonnonkorkki
Valikoimat
Alko, Ravintolamyynti