Voimakas ja persoonallinen tarhaviini
Finca Espolla on 21 hehtaarin kokoinen viinitarha, joka sijaitsee Pyreneiden juurella. Maaperä on hapanta liuskekiveä. Viiniä viljellään tiheästi, jotta rypäleiden voimakkuutta ja tuotantoa voidaan vähentää, jolloin saadaan korkealaatuisia viinejä. Tässä viinissä rypälelajikkeiden persoonallisuus ja maaperä tulevat selvästi esille. Viini on voimakas, tyylikäs, miellyttävän tasapainoinen ja ilmeikäs.
Perelada on pienen Empordàn alueen merkittävimpiä viinitaloja. DO Empordàn maaperät ovat hyvin vaihtelevia. Yhdessä välimerellisen ilmaston sekä korkeuserojen ja rannikon etäisyydestä riippuvien olosuhteiden kanssa, alue tarjoaa erinomaiset mahdollisuudet viljellä useita eri rypälelajikkeita menestyksekkäästi.
Tuottaja
Kasvuympäristö
Finca Espolla on 21 hehtaarin kokoinen viinitarha, joka sijaitsee Pyreneiden juurella. Maaperä on hapanta liuskekiveä, ja sitä viljellään suurella tiheydellä 6200 viiniköynnöstä hehtaarilta, jotta rypäleiden voimakkuutta ja tuotantoa voidaan vähentää, jolloin saadaan korkealaatuisia viinejä.
Valmistus
Rypäleet kerätään Finca Espolla viintarhalta ja valikoidaan huolella. Rypäleet murskataan kevyesti, jonka jälkeen rypälemassa käy alkoholikäymisen ja maseroituu 25 asteen lämpötilassa. Viiniä kypsytetään uusissa ranskalaisissa Allier tynnyreissä 18 kuukautta. Lopuksi viini saa levätä kellarissa ennen myyntiin laskua.
Väri
Syvä kirsikanpunainen, violetilla vivahteella
Tuoksu
Tuoksussa makeita hedelmiä, balsamicoa ja mineraalisuutta.
Maku
Täyteläinen, voimakas, tyylikäs, tasapainoinen ja ilmeikäs.
Ruokasuositus
Viini sopii hyvin tummien liharuokien kanssa, sekä kypsytettyjen juustojen seurana.
Rypälelajike
60% Monastrell, 40% Syrah
Alkoholipitoisuus
15,00 %
Valikoimat
Ravintolamyynti