Helposti lähestyttävä, miellyttävän hedelmäinen Dolcetto nautitaan nuorena.
Dolcetto on historiallinen viini Piemonten vakiintuneissa viininvalmistusperinteissä. Ikääntyminen tapahtuu terästankeissa, mikä tuo juuri tämän rypälelajikkeen ominais aromit ja maut parhaiten esiin. Viinissä on kirsikkainen, punaisten hedelmien ja hennon mineraalisuuden luoma makumaailma. Tasapainoinen ja raikas kokonaisuus soveltuu loistavasi monenlaisten rustiikkisten ruokien kumppaniksi.
Tuottaja
Kasvuympäristö
Rypäleet tulevat Barbarescon, Treison, Alban ja Monforte d'Alban kylistä. Maaperä viinitarhoilla on hiekkaista savimaata.
Valmistus
Alkoholikäyminen kuorien kera seitsemän päivän ajan 27-28 asteen lämpötilassa. Malolaktinen käyminen saman vuoden joulukuussa ja kypsytys ruostumattomissa terästankeissa ennen kevään pullotusta.
Väri
Rubiininpunainen
Tuoksu
Eloisa tuoksu, jossa kukkaisuutta, punaisia hedelmiä ja kirsikkaa.
Maku
Keskitäyteläinen, runsaan hedelmäinen, kirsikkainen, hennon mineraalinen ja tasapainoinen viini.
Ruokasuositus
Liha Pasta
Antipastot, burgerit, pizzat, kerma- ja tomaattipohjaiset pastat.