Voimakkaan Barolo -viinin herkempi ilmentymä.
Perinteinen Barolo, yksi kuuluisimmista Italialaisista viineistä, jonka ensimmäinen vuosikerta tuotettiin vuonna 1905 viinitarhojen parhaista rypäleistä Barolo DOCG:n sydämessä. Kypsyminen tapahtuu suurissa erikokoisissa tammitynnyreissä, mikä lisää Nebbiolon erityisiä ominaisuuksia tällä alueella. Viini on tasapainoinen, täyteläinen ja samettisen pehmeä. Tuoksussa on moniulotteisia aromeja marjoista ja orvokeista.
Tuottaja
Kasvuympäristö
Rypäleet tähän viiniin tulevat Monforten, Castiglione Falletton ja Serralungan magnesium-pitoisilta tarhoilta Barolo DOCG:n sydämestä. Nebbioloa ei viljellä juuri muualla kuin Italiassa ja sielläkin pääosin Piemontessa. Lajike on todella vaativa kasvuolojensa suhteen ja pitkän kasvukautensa vuoksi köynnökset on istutettu Piemontessa pääosin etelä-rinteille, jotta se saa valoa ja lämpöä riittävän pitkään. Maaperä Barolon alueella on pääasiassa kalkkipitoista savimaata.
Valmistus
Viini maseroituu 15 päivän ajan maksimissaan 30 asteen lämpötilassa. Malolaktinen käyminen loppuu juuri ennen talven päättymistä ja viiniä kypsytetään ensisijaisesti 50 - 75 hehtolitran kokoisissa ranskalaisissa tammisammioissa vähintään 18 kuukauden ajan. Ennen myyntiintuloa viiniä kypsytetään vielä pullossa reilun vuoden ajan.
Väri
Runsas graniitinpunainen.
Tuoksu
Moniulotteisia aromeja marjoista, kukista ja mausteista.
Maku
Tasapainoinen, täyteläinen ja samettisen pehmeä.
Ruokasuositus
Medium-kypsä riistaliha yrteillä ja tryffelillä maustettuna toimii täydellisesti! Myös hyvin haudutetut pataruoat ja kovat kypsytetyt juustot.