Prunotto Barbaresco 2017 - 93 pistettä, James Suckling
Tämän elegantin viinin Nebbiolo -rypäleet ovat kasvaneet Treison ja Neiven viinitarhoilla DOCG Barbarescon aluella. Viini on aristokrattinen, mutta samalla helposti lähestyttävä, täyteläinen ja samettisen pehmeä.
Tuottaja
Kasvuympäristö
Viinitarhat sijaitsevat Piemontessa, DOCG Barbarescon alueella, Neiven ja Treison viinitarhoilla. Maaperä on kalkkipitoista moreenimaata, joka sopii erinomaisesti Nebbiolo -rypäleen viljelyyn. Nebbiolo on vaativa rypälelajike ja se viihtyy valoisissa, mutta viileissä ympäristöissä, joissa kuitenkin on riittävän korkeat päivälämpötilat. Kasvukauden on oltava riittävän pitkä, sillä Nebbiolo -rypäleet kerätään myöhään syksyllä. Tämän vuoksi rypälelajike viihtyy erityisen hyvin Piemonten alueella, eikä se ole levinnyt kovin laajalle juurikin vaativuutensa vuoksi.
Valmistus
Nebbiolo -rypäleet valikoidaan huolella, karat poistetaan ja rypäleet murskataan kevyesti ennen maserointia, joka kestää reilun viikon. Tätä seuraa luonnollinen malolaktinen käyminen. Viiniä kypsytetään vuoden ajan suurissa ranskalaisissa tammitynnyreissä. Lopuksi viini pullotetaan ja se saa kypsyä vielä toisen vuoden Prunoton viinikellarissa.
Väri
Graniitinpunainen
Tuoksu
Tuoksussa punaisia marjoja ja mausteisuutta.
Maku
Täyteläinen ja samettisen pehmeä. Pitkä viipyilevä jälkimaku
Ruokasuositus
Sopii erityisen hyvin riistalintujen ja pienriistan kanssa. Kokeile myös sieniruokien seurana.