Mineraalinen ja suuntäyteinen Chardonnay Umbriasta
Castello della Sala sijaitsee Umbrian alueella, lähellä Toscanan rajaa, noin 18 kilometrin päässä historiallisesta Orvieton kaupungista. Upeaa keskiaikaista linnaa ympäröivät 500 hehtaarin maat, joista 170 hehtaaria on viinitarhoja. Tämä kaunis maaseutumaisema sijaitsee 220-470 metrissä. Castello della Sala on täydellinen paikka valkoisten rypälelajikkeiden viljelyyn. Viiniköynnökset kasvavat savisessa kalkkikivi maaperässä, jossa on runsaasti fossiilin kuoria.
Italian arvostuimpiin valkoviineihin lukeutuvan Cervaro della Salan "pikkuveli" Bramito valmistetaan Castello della Salan keskiaikaista linnaa ympäröivillä viinitarhoilla. Chardonnay rypälelajike on kuin kotonaan tässä maaperässä, jossa fossiilit antaa viinille upean mineraalisuuden ja tyylikkyyden.
Tuottaja
Kasvuympäristö
Bramito valmistetaan Castello della Salan keskiaikaista linnaa ympäröivillä viinitarhoilla. Maaperä on entistä merenpohjaa, pääosin savista, ja siinä on runsaasti fossiileja ja simpukan kuoria.
Valmistus
Valikoidut rypäleet tuodaan kellariin, niistä poistetaan karat ja ne murskataan varovasti. Rypälemassa jäähdytetään 10 asteiseksi ja siirretään terästankkeihin maseroitumaan 2-4 tunniksi, jotta rypäleelle tyypilliset maut tulevat paremmin esille.
Jokainen kellariin tullut erä käsitellään erikseen. Osa rypäleistä käytetään tammessa ja toiset terästankeissa 16-18 asteen lämpötilassa. Vain tammessa oleva viini käy malolaktisen käymisen. Lopuksi viini sekoitetaan ja pullotetaan.
Väri
Kullan keltainen väri, joka taittuu hieman vihertävään.
Tuoksu
Veden kielelle nostattava tuoksu on elegantti ja trooppinen.
Maku
Tyylikäs, hyvä rakenteinen, raikas, mineraalinen ja suuntäyteinen. Pitkässä jälkimaussa on miellyttävää voin aromia ja hasselpähkinää.
Ruokasuositus
Vaaleat lihat, vasikka, kermaisat ruoat ja maa-artisokkakeitto.