Chianti Classico hedelmäisimmillään
Pèppoli on Chianti Classico hedelmäisimmillään; Sangiovesen raikasta punamarjaisuutta täydentävät Merlot'n muhkeus ja Syrah'n mausteisuus. Pèppolin viinitila sijaitsee Chianti Classicon sydämessä, vain 5 km Tenuta Tignanellon viinitarhoilta. Viiniä viljellään 50 hehtaarin alueella ja ensimmäinen Pèppoli Chianti Classico valmistui vuonna 1985.
Tuottaja
Kasvuympäristö
Pèppolin viinitila sijaitsee Chianti Classicon sydämessä, vain 5 km koilliseen Tenuta Tignanellon kartanosta. Viinitilan kokonaispinta-ala on 100 hehtaaria, josta 50 hehtaaria on viinitarhoja. Huolimatta viinitarhojen epätavallisesta itä-/koillissuunnasta, mikroilmasto on ihanteellinen. Pieni ympäröivä laakso pitää alueen lämpimänä ja suojattuna, ja sen soramainen maaperä sisältää runsaasti mineraaleja, jotka antavat Sangiovese -rypäleelle eloisan hedelmäisen luonteen.
Valmistus
Jokainen rypälelajike on käsitelty erikseen aina sadonkorjuusta malolaktiseen käymiseen asti. Alkoholikäyminen tapahtuu lämpökontrolloiduissa terästankeissa kuorien kanssa, jolloin jokaisen rypäleen tyypillisimmät aromit saadaan talteen sekä pystytään säilyttämään rypäleen hedelmäiset ja kukkaiset aromit. Malolaktisen käymisen jälkeen Merlot- ja Syrah -rypäleiden viinit sekoitetaan Sangioveseen ja lopullinen seos kypsytetään suurissa Slavonian tammitynnyreissä noin 9 kuukauden ajan. Lopuksi viini pullotetaan ja annetaan levätä vielä hetken kellareissa ennen myyntiinlaskua.
Väri
Rubiininpunainen
Tuoksu
Tuoksu kypsän marjainen, luonteikas, hapankirsikkainen, kypsän karpaloinen, puolukkainen ja hieman tamminen.
Maku
Keskitäyteläinen maku toistaa tuoksun aromit. Kypsän marjainen hapokkuus ja hieman suuta kuivattavat tanniinit tuovat kokonaisuuteen särmää. Jälkimaku on pitkä ja tasapainoinen.
Ruokasuositus
Savustetut ja grillatut ruoat sekä hyvin haudutetut lihaisat pataruoat.
Appellaatio
DOCG Chianti Classico
Rypälelajike
90% Sangiovese, 10% Merlot ja Syrah
Alkoholipitoisuus
13,50 %
Valikoimat
Alko, Ravintolamyynti