Toscanan klassikko
Klassikkoviini, joka luotiin alunperin ensimmäiseksi kypsytyksestä nauttivaksi chiantiksi vuonna 1928. Sittemmin muun muassa syrah'sta runsautta ja mausteisuutta saanut viini muutettiin Toscana IGTksi vuonna 2001.
Tuottaja
Kasvuympäristö
Tarkkaan valikoidut, parhaat rypäleet tulevat Antinorin omilta tarhoilta Toscanasta.
Valmistus
Hellävaraisen murskauksen jälkeen viini käy lämpökontrolloiduissa terästankeissa noin seitsemän päivää ja siirretään sitten kypsymään ranskalaisesta, amerikkalaisesta ja unkarilaisesta tammesta valmistettuihin tynnyreihin vuodeksi. Ennen myyntiintuloa viini kypsyy vielä 8 kuukautta pullossa.
Väri
Rubiininpunainen
Tuoksu
Intensiivisessä tuoksussa kirsikkaa, minttua ja suklaata.
Maku
Runsas, samettinen, pehmeät tanniinit. Pitkä ja antoisa maku.
Ruokasuositus
Kypsät liharuoat, kovat kypsytetyt juustot.