Zenato on perheomisteinen viinitalo, jonka Sergio Zenato perusti vuonna 1960. Nyt jo edesmennyt Sergio omasi vahvan vision alueen potentiaalista ja nykyisin taloa johtaa hänen lapset Nadia ja Alberto Zenato. Zenaton noin 70 hehtaaria käsittävät viinitarhat sijaitsevat Veneton maakunnassa Luganan ja Valpolicella Classicon parhailla alueilla, jossa Gardajärven ja vuoriston läheisyyden ansiosta vallitsee kasvuolosuhteille otollinen mikroilmasto. Tuotannon kiintopisteitä ovat Luganassa uniikista Trebbiano di Luganasta valmistettu valkoviini ja Valpolicellan alueella, Costalunga-tarhalta tulevat Amarone ja Ripassa. Zenaton viinifilosofia nojaa vahvasti oman alueen rikkaaseen historiaan ja kulttuuriin sekä perinteen kunnioittamiseen, mutta myös jatkuvaan uudistumiseen ja laadun kehittämiseen. Zenaton viinit ovat kansainvälisesti arvostettuja ja viiniasiantuntijoiden ylistämiä.
Tuottaja
Kasvuympäristö
Zenaton Costalunga -tarha sijaitsee Valpolicellassa Sant’Ambrogion kylän läheisyydessä 300 - 350m merenpinnan yläpuolella. Kalkkikiviset rinteet ovat ideaalisessa aurinkopositiossa kaakkoon katsellen. Köynnökset ovat keskimäärin 20 -vuotiaita, ja niiden satoa rajoitetaan voimakkaasti mahdollisimman tiiviin mehun tuottamiseksi. Lippulaivaviiniin valikoidaan ainoastaan parhaimmat tertut.
Valmistus
Ennen kuin rypäleet puristetaan, niitä kuivatetaan talven yli ilmastoiduissa huoneissa 4 kuukauden ajan, jolloin rypäleiden nestepitoisuus putoaa jopa 40 % ja maku tiivistyy. Tämän jälkeen rypäleet puristetaan varovasti ja viinin annetaan maseroitua hitaasti 30 päivän ajan. Tämän jälkeen viiniä kypsytetään slavonialaisissa tammitynnyreissä vähintään 4 vuoden ajan. Tämä klassikkoviini ikääntyy kauniisti jopa 20 vuoden ajan.
Väri
Syvä rubiininpunainen, joka taittuu mahongin ruskeaan.
Tuoksu
Viinin muhkeassa ja runsaassa tuoksussa on kypsää kirsikkaa, hillottua luumua, kuivattua mustikkaa, makeita mausteita, nahkaa, multaa, suklaata ja kahvia.
Maku
Maku on kuiva, erittäin täyteläinen ja tiivis, runsas, mutta elegantti. Huikea hapokkuus ja kypsä tanniinisuus tukevat voimakasta hedelmää jättäen suuhun miellyttävästi kuivattavan vivahteikkaan jälkimaun, joka toistaa tuoksun aromeja, sisältäen tummaa suklaata, bitteriä, nahkaa ja makeaa mausteisuutta.
Ruokasuositus
Appellaatio
DOCG Amarone della Valpolicella
Rypälelajike
Corvina Veronese
Rondinella
Oseleta
Alkoholipitoisuus
16,50 %
Valikoimat
Alko, Ravintolamyynti