Louis Latour Bourgogne Chardonnay 2019 – Historiallisen perhetilan tiiviin hedelmäinen burgundi nyt 37,5cl:n pullossa!
Maison Louis Latour on yksi Burgundin innovatiivisimmista tuottajista, jolla on yli 2 vuosisadan kokemus Burgundin historiallisesta viinintuotannosta. Vuonna 1797 perustettu Maison Louis Latour jatkaa yhä perheyhtiönä, nyt jo 11. sukupolvessa. Kansainvälistä mainetta nauttiva perhe valmistaa viinejä lukuisilla Burgundin ala-alueilla huolehtien rakkaan seutunsa kestävästä kehityksestä sekä arvokkaista perinteistä. Perheen viinitarha tarjoaa joka vuosi viinejä, jotka edustavat paitsi poikkeuksellista terroiriaan, myös Louis Latourin nimeen liitettävää mahtavaa laatua ja tinkimätöntä eleganssia.
Louis Latour Bourgogne Chardonnayn käsin poimitut rypäleet on hellän puristamisen jälkeen käytetty lämpökontrolloiduissa terästankeissa. Viinin hapot ovat saaneet pyöristyä malolaktisen käymisen kautta, jonka jälkeen viinin on annettu kypsyä tankeissaan 10kk ajan ennen pullotustaan.
Keskisyvä sitruunankeltainen viini tuoksuu runsaan hedelmäiselle: siitä voi aistia keltaista luumua, hunajamelonia, persikkaa ja persikan kiveä, vaaleita kukkia, jugurttia ja aavistuksen kypsytyksestä kertovaa mehiläisvahaa. Suussa kuiva ja ryhdikkään hapokas viini on niin ikään tiiviin hedelmäinen ja suutuntumaltaan runsas. Mineraalinen ja hieman kehittynyt jälkimaku supistaa suuta miellyttävästi kuin ruokaa kutsuen.
Tuottaja
Kasvuympäristö
Burgundin kalkkinen savimaa, 35-vuotiaat köynnökset
Valmistus
Käsin poimitut rypäleet on hellän puristamisen jälkeen käytetty lämpökontrolloiduissa terästankeissa. Viinin hapot ovat saaneet pyöristyä malolaktisen käymisen kautta, jonka jälkeen viinin on annettu kypsyä tankeissaan 10kk ajan ennen pullotustaan.
Väri
Keskisyvä sitruunankeltainen
Tuoksu
Keltainen luumu, hunajameloni, persikka, persikan kivi, vaaleat kukat, mehiläisvaha, jugurtti
Maku
Kuiva, ryhdikkään hapokas, keskitäyteläinen ja runsaan hedelmäinen, jälkimaussa jugurttia sekä mineraalisuutta
Ruokasuositus
Nahkoineen grillattu merisiika, hieman hiiltynyt öljyllä sivelty munakoiso jugurttikastikkeella, chorizopasta