Gaja Rossj-Bass

Gluteeniton

Tämä uskomattoman syvä ja monimuotoinen, sekä elengantti ja raikkaan mineraalinen Chardonnay-Sauvignon Blanc valkoviini tulee Piemontesta, Barbarescon ja Serralungan alueelta, Gajan viinitarhoilta.

Tuottaja
Kasvuympäristö
Rypäleet viiniin tulevat kolmelta eri viinitarhalta Langhen alueella. Rossj ja Bass, jotka molemmat istutettiin vuonna 1984, sijaitsevat Treison kylän läheisyydessä. Viini sisältää myös Chardonnay-rypälettä Serralunga d'Alban viinitarhasta. Rossj-tarha maaperä koostuu ohuesta, kalkkipitoisesta savesta. Bass-viinitarhan maaperä on ravinne rikkaampi ja huokoisempi kuin Rossjin. Serralunga d'Alban viinitarhan maaperä koostuu taas kalkkipitoisesta savesta. Kaikki viinitarhat sijaitsevat 260-380 metrin korkeudessa.
Valmistus
Rypäleet kerätään kolmelta eri viinitarhalta, tuodaan viinikellariin ja puristetaan kevyesti. Mehu käytetään terästankeissa, kypsytetään tammitynnyreissä 6 kuukautta.
Väri
Kullankeltainen, jossa vihreitä vivahteita
Tuoksu
Elegantti ja monimuotoinen tuoksu, jossa kukkia, sitruunamelissaa, persikkaa, mineraalisuutta
Maku
Kuiva, raikas hapokkuus, runsaan hedelmäinen, ryhdikäs, pitkä mineraalinen jälkimaku
Ruokasuositus
Äyriäiset
Juusto
Kala
Pasta
Runsaat kerma- ja tomaattipohjaiset pastat, äyriäiset ja girllattu kala.
Maa
Italia
Alue
Piemonte
Appellaatio
DOC Langhe
Rypälelajike
Chardonnay, Sauvignon Blanc
Alkoholipitoisuus
13,50 %
Pullokoko
0,75 l
Pakkaustyyppi
Lasipullo
Korkki
Luonnonkorkki
Valikoimat
Ravintolamyynti