Tämä uskomattoman syvä ja monimuotoinen, sekä elengantti ja raikkaan mineraalinen Chardonnay-Sauvignon Blanc valkoviini tulee Piemontesta, Barbarescon ja Serralungan alueelta, Gajan viinitarhoilta.
Tuottaja
Kasvuympäristö
Rypäleet viiniin tulevat kolmelta eri viinitarhalta Langhen alueella. Rossj ja Bass, jotka molemmat istutettiin vuonna 1984, sijaitsevat Treison kylän läheisyydessä. Viini sisältää myös Chardonnay-rypälettä Serralunga d'Alban viinitarhasta. Rossj-tarha maaperä koostuu ohuesta, kalkkipitoisesta savesta. Bass-viinitarhan maaperä on ravinne rikkaampi ja huokoisempi kuin Rossjin. Serralunga d'Alban viinitarhan maaperä koostuu taas kalkkipitoisesta savesta. Kaikki viinitarhat sijaitsevat 260-380 metrin korkeudessa.
Valmistus
Rypäleet kerätään kolmelta eri viinitarhalta, tuodaan viinikellariin ja puristetaan kevyesti. Mehu käytetään terästankeissa, kypsytetään tammitynnyreissä 6 kuukautta.
Väri
Kullankeltainen, jossa vihreitä vivahteita
Tuoksu
Elegantti ja monimuotoinen tuoksu, jossa kukkia, sitruunamelissaa, persikkaa, mineraalisuutta
Maku
Kuiva, raikas hapokkuus, runsaan hedelmäinen, ryhdikäs, pitkä mineraalinen jälkimaku
Ruokasuositus
Runsaat kerma- ja tomaattipohjaiset pastat, äyriäiset ja girllattu kala.
Rypälelajike
Chardonnay, Sauvignon Blanc
Alkoholipitoisuus
13,50 %
Valikoimat
Ravintolamyynti