Tyylikäs juhlakuohuva
Tuottaja
Kasvuympäristö
Empordà on Espanjan vanhin viinintuotantoalue. Sen maaperä on erityisen moniulotteinen ja kerrostunut, siitä löytyy mm. liuskekiveä, hiesua, soraa ja hiekkaisia harjuja.
Valmistus
Satovuoden valikoiduista Macabeo, Xarel-lo ja Parellada -rypäleistä vapaasti valunut mehu on käytetty lämpökontrolloiduissa terästankeissa, ja pulloissa tapahtuneen toisen käymisen jälkeen viini on saanut kypsyä hiivasakkansa päällä 15 kuukauden ajan.
Väri
Keskisyvä sitruunankeltainen
Tuoksu
Runsas ja kypsä tuoksu, jossa persikkaa ja mangoa säestävät karamellisoitu sitruunan kuori, kuivattu omena ja tuulahdus briossia.
Maku
Kuiva, runsas ja erittäin raikas makumaailma. Sitrushedelmien hapokkuus sekä nostattava mousse tuovat veden kielelle. Keskitäyteläinen olemus täydentyy loppumaussa kuivatuilla yrteillä ja kevyellä paahteisuudella.
Ruokasuositus
Rypälelajike
40% Xarel.lo, 30% Parellada, 30% Macabeo
Alkoholipitoisuus
11,50 %