Rhonen Tain l’Hermitagessa viininviljelijäperheeseen vuonna 1799 syntynyt Jean Marie Calvet oli vasta 19-vuotias, kun hän päätti alkaa valmistaa viiniä omalla nimellään. Nykyään Calvet tuottaa viiniä useilla klassisilla apellaatioilla Alsacesta Etelä-Ranskaan ja Burgundista Loireen.
Anjoun viinialue sijaitsee Loire-joen keskijuoksulla Angersin ja Saumurin kaupunkien välimaastossa. Cabernet Francista (60%), Grolleausta (20%) ja Gamaysta (20%) valmistettu viini on kepeä ja raikas, mutta lempeä maltillisen jäännössokerinsa ansiosta. Tyypilliseen Anjoun tyyliin mansikkainen, vadelmainen, hieman persikkainen ja minttuinenkin roseeviini on ilahduttava kesäinen kumppani nautittavaksi sellaisenaan, mutta se sopii mainiosti esimerkiksi grillikasviksille ja mausteisille(kin) äyriäisille ja kanalle. Aasialainen fried rice – voilà!
Tuottaja
Kasvuympäristö
Loire, AC Rose d'Anjou
Väri
Hennon roosanpunainen
Tuoksu
Erittäin ilmeikäs punaisilla hedelmillä ja mintun vivahteilla
Maku
Pyöreä ja raikas
Ruokasuositus
Makea Seurustelu
Tämä viini on ihanteellinen kumppani kaikille ulkona nautittaville kesäisille aterioille
Käyttösuositus
Anjoun viinialue sijaitsee Loire-joen keskijuoksulla Angersin ja Saumurin kaupunkien välimaastossa.
Appellaatio
AC Rosé d'Anjou
Rypälelajike
60% Cabernet Francista, 20% Grolleausta ja 20% Gamaysta
Alkoholipitoisuus
11,00 %
Sokeripitoisuus
14,00 g/l
Valikoimat
Alko, Ravintolamyynti