Malbecin synnyninseudulta Lounais-Ranskasta
Lounais-Ranskassa sijaitseva Cahors on punaviinialue. Siellä kypsyneet malbecit ovat tummanpuhuvia, täyteläisen marjaisia ja mausteisia viinejä, jotka suorastaan pyytävät grillattua lihaa kumppanikseen. Myös kovat kypsytetyt juustot sopivat hyvin voimakkaille Cahorsin viineille.
Syvän, rubiininpunaisen viinin tuoksua voisi kutsua pulleaksi: kypsää luumua, tummaa kirsikkaa, mustaherukkaa ja mustikkaa täydentävät lakritsin, seetripuun ja vaniljan aromit. Suussa kuiva, keskitäyteläinen mutta edelleen runsaan hedelmäinen viini on maltillisen hapokas ja pehmeätanniininen sallien ruokakumppaneillensa myös mausteisuutta.
Tuottaja
Kasvuympäristö
Lounais-Ranska, AC Cahors
Väri
Tummanvärinen
Tuoksu
Nahkaa, tallia, tammea ja yrttejä
Maku
Suussa kuiva, keskitäyteläinen, mutta edelleen runsaan hedelmäinen viini on maltillisen hapokas.ja pehmeätanniininen
Ruokasuositus
Grilliruokaa, nautaa, riistaa ja voimakkaat juustot