Zenato on perheomisteinen viinitalo, jonka Sergio Zenato perusti vuonna 1960. Nyt jo edesmennyt Sergio omasi vahvan vision alueen potentiaalista ja nykyisin taloa johtaa hänen lapset Nadia ja Alberto Zenato. Zenaton noin 70 hehtaaria käsittävät viinitarhat sijaitsevat Veneton maakunnassa Luganan ja Valpolicella Classicon parhailla alueilla, jossa Gardajärven ja vuoriston läheisyyden ansiosta vallitsee kasvuolosuhteille otollinen mikroilmasto. Tuotannon kiintopisteitä ovat Luganassa uniikista Trebbiano di Luganasta valmistettu valkoviini ja Valpolicellan alueella, Costalunga-tarhalta tulevat Amarone ja Ripassa. Zenaton viinifilosofia nojaa vahvasti oman alueen rikkaaseen historiaan ja kulttuuriin sekä perinteen kunnioittamiseen, mutta myös jatkuvaan uudistumiseen ja laadun kehittämiseen. Zenaton viinit ovat kansainvälisesti arvostettuja ja viiniasiantuntijoiden ylistämiä.
Tuottaja
Kasvuympäristö
Valpolicellan alueen kalkkia, savea ja kivisiä kerrostumia sisältävien kukkuloiden kaakkois- ja lounaisrinteet 250 - 300m korkeudella. Köynnökset ovat keskimäärin 10 - 15 vuotiaita.
Valmistus
Rankojen poiston jälkeen käsin poimittuja rypäleitä on käytetty lämpökontrolloiduissa terästankeissa 10 päivän ajan, jonka jälkeen valmiit viinit on hellästi puristettu, sekoitettu sekä kypsytetty tammitynnyreissä 12 kuukauden ajan.
Väri
Keskisyvä rubiininpunainen
Tuoksu
Luumua, karhunvatukkaa, maraschino-kirsikkaa, alkavaa nahkaisuutta, paahteisuutta.
Maku
Täyteläinen, ryhdikkään hapokas, kypsän tanniininen, samettisen tummamarjainen, täyteläinen. Hennosti rustiikkinen ja miellyttävän notkea.
Ruokasuositus
Antipastot, kypsät liharuoat, pasta bolognese, grillatut lampaan kyljykset.
Appellaatio
DOC Valpolicella Superiore
Rypälelajike
Corvina, Rondinella, Croatina, Oseleta
Alkoholipitoisuus
13,50 %
Valikoimat
Alko, Ravintolamyynti